Veelgestelde vragen

Het antwoord is: jazeker acupunctuur is veilig, mits het prikken gebeurt door een gekwalificeerde professionele arts die de anatomie van het lichaam kent. Daarbij wordt er gebruikt gemaakt van steriele (wegwerp)naalden.

Acupunctuur is al duizenden jaren oud en al op miljoenen mensen met succes toegepast. Dit alleen bewijst al dat het veilig is. Het is geen vage wetenschap, het is slechts een andere, meer holistische, benadering van gezondheid van de mens. Acupunctuur werd vooral toegepast in China, Vietnam en Japan.

Maar de laatste tientallen jaren laten ook steeds meer mensen in het westen zich met acupunctuur behandelen. Vooral in Amerika, Duitsland, Zweden en Frankrijk. Ook in Nederland komen steeds meer mensen er achter dat acupunctuur een goede aanvulling op een reguliere geneeskunde kan zijn. En soms zelfs een vervanging.

De behandeling bestaat uit een 1e afspraak met een intake aan de hand van een aantal vragen (zowel Westers regulier als Traditioneel Chinese Medische vragen), een aanvullend onderzoekje. Dit is geen lang onderzoek. Door het voelen van de pols en het grondig inspecteren van de tong leidt onze acupuncturist af hoe het is gesteld met de vitaliteit van de organen en zo ook de energie. Aan de hand van de Westerse reguliere en Chinese diagnose krijgt u aansluitend de eerste acupunctuur behandeling.

Het eerste consult duurt ongeveer 40 tot 60 minuten. De vervolgbehandelingen duren doorgaans ongeveer 30-45 minuten.

Avicenna Acupunctuur heeft inmiddels 12 jaar ervaring met acupunctuur behandelingen.

Het eerste consult duurt ongeveer 40 tot 60 minuten. De vervolgbehandelingen duren doorgaans ongeveer 30-45 minuten.

Een acupunctuur behandeling wordt in de meeste gevallen gedekt door uw aanvullende ziektekostenverzekering.

Staat uw vraag er niet bij?

We staan u graag persoonlijk te woord.

Aarzel niet om ons te bellen of maak een afspraak. Het eerste consult is gratis.