Acupunctuur en stress

Acupunctuur en Stress

In de hedendaagse maatschappij en zeker gedurende deze COVID periode worden we blootgesteld aan extreem veel prikkels. Daarbij moeten we als mens veel ballen in de lucht houden; op je werk, thuis bij je gezin en in je relatie. Dit zijn allemaal factoren die ons stressniveau of spanningsniveau omhoog kunnen brengen. In de meeste gevallen zijn we in staat is om ons voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden, zowel lichamelijk als geestelijk.

Maar als onze lichaam en geest zich even niet meer kan aanpassen, kun je daar uitgeput van raken. Er ontstaat een grote hoeveelheid stresshormonen zoals cortisol, welke in je lichaam (bijnieren) niet goed verwerkt kan worden. Als de stress aanhoudt kan het lichaam uit balans en zelfs in een burn-out raken.

Met acupunctuur brengen we de stresshormonen weer in balans

Natuurlijk is de beste balans het voorkomen van stress. Proberen te luisteren je naar je lichaam. Vaak zend het lichaam waarschuwingssignalen uit voordat je in deze laatste fase beland. Denk aan je prikkelbaarheid, vermoeidheid, slapeloosheid en spierspanning. Helaas is het goed luisteren niet altijd mogelijk en dan trachten we met acupunctuur de balans weer terug te brengen. Het aantal behandelingen dat daar voor nodig is kan variëren. Dit is afhankelijk van het stressniveau en hoe lang men al met deze klachten loopt. Stress gaat na verloop van tijd behalve mentale ook meerdere fysieke opleveren. Het is dus van belang dat je er op tijd bij bent en dit zoveel mogelijk beperkt.

Acupunctuur helpt stress verminderen

Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben reeds aangetoond dat acupunctuur een goede bijdrage levert aan het verlagen van het cortisolniveau. Door de afname van het stresshormoon kunnen diverse andere processen in het lichaam weer vloeiender verlopen. Hierdoor zul je o.a. een betere nachtrust hebben wat bijdraagt aan ontspanning en rust.

Stress aanpakken middels acupunctuur is een regelmatig voorkomende behandeling bij Acupunctuur Amsterdam. Wij zitten sinds kort met onze praktijk in Amsterdam Zuid (Buitenveldert)

Bel ons of stuur een mailtje voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek om je stress niveau te verlagen. De acupunctuurbehandelingen worden in de meeste gevallen gedekt door je verzekeraar.