Acupunctuur en stress

In de hedendaagse maatschappij worden we blootgesteld aan extreem veel prikkels. Daarbij moeten we veel ballen in de lucht houden; op je werk, thuis bij je gezin en in je relatie. Dit zijn allemaal factoren die ons stressniveau of spanningsniveau omhoog kunnen brengen. In de meeste gevallen zijn we in staat is om ons voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden, zowel lichamelijk als geestelijk. Lees in dit artikel meer over de samenhang tussen acupunctuur en stress.

Maar als onze lichaam en geest zich even niet meer kan aanpassen, kun je daar uitgeput van raken. Er ontstaat een grote hoeveelheid stresshormonen, zoals cortisol, die in je lichaam (bijnieren) niet goed verwerkt kunnen worden. Als de stress aanhoudt kan het lichaam uit balans en zelfs in een burn-out raken.

acupunctuur en stress

Met acupunctuur brengen we de stresshormonen weer in balans

Natuurlijk is de beste balans het voorkomen van stress. Proberen te luisteren je naar je lichaam. Vaak zendt het lichaam waarschuwingssignalen uit voordat je in deze laatste fase beland. Denk aan je prikkelbaarheid, vermoeidheid, slapeloosheid en spierspanning. Helaas is het goed luisteren niet altijd mogelijk en dan trachten we met acupunctuur de balans weer terug te brengen. Het aantal behandelingen dat daar voor nodig is kan variëren. Dit is afhankelijk van het stressniveau en hoe lang men al met deze klachten loopt. Stress gaat na verloop van tijd behalve mentale ook meerdere fysieke opleveren. Het is dus van belang dat je er op tijd bij bent en dit zoveel mogelijk beperkt.

Acupunctuur en stress: oplossing voor stressniveau verlagen

Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben reeds aangetoond dat acupunctuur een goede bijdrage levert aan het verlagen van het cortisolniveau. Door de afname van het stresshormoon kunnen diverse andere processen in het lichaam weer vloeiender verlopen. Hierdoor zul je o.a. een betere nachtrust hebben wat bijdraagt aan ontspanning en rust. Acupunctuur en stress zijn een combinatie die niet samengaan. Zet acupunctuur daarom in om je stress te verminderen!

Bel ons of stuur een mailtje voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek om je stress niveau te verlagen. De acupunctuurbehandelingen worden in de meeste gevallen gedekt door je verzekeraar. Onze behandelingen worden alleen uitgevoerd door erkende therapeuten.