Acupunctuur bij Schouderklachten en Nekklachten

Schouderklachten, vaak niet los te zien van klachten van de nek en arm, komen frequent voor. Ontdek in dit artikel wat we voor je kunnen betekenen met acupunctuur bij schouderklachten en nekklachten.

Het schoudergewricht is gecompliceerd en de meest voorkomende schouderklacht is de zogenaamde impingement klacht (letterlijk vertaald “inklemming”). Door deze inklemming van pees-, en slijmbeursstructuren tussen de kop van het schoudergewricht en het schouderdak ontstaat er pijn in het nek-, en schoudergebied met vaak uitstralingen naar de armen.

Oorzaken van schouderklachten zijn vaak te herleiden naar onze hectische levensstijl en lang stilzitten achter een computer. Aanvullend zijn er orgaanproblemen, erfelijke factoren of afwijkingen in de wervelkolom, welke alle aanzienlijk kunnen bijdragen aan pijn in de schouder en of nek.

Helpt acupunctuur bij schouderklachten en nekklachten?

Mensen met nek- en schouderklachten behandel ik regelmatig met goed resultaat. Acupunctuur bij schouderklachten en andersoortige klachten is er op gericht de energie blokkades op te heffen en de energiebalans weer op orde te brengen. Dry needling, massage, acupunctuur en oefeningen kunnen op het gebied van de pijnbestrijding en spierontspanning ondersteuning bieden.

Frequent komen mensen naar de praktijk in een stadium waarin de klachten al langer bestaan. In sommige gevallen ziet men dit als chronische schouderpijn. In zo’n geval vereist het meestal een langer behandelingstraject. En uiteraard is het ook zinvol als u in het wat meer acute stadium raad vraagt bij een acupuncturist. De hersteltijd kan zo een stuk worden verkort.

acupunctuur ebijschouderklachten

Acupunctuur bij nekklachten

Een stijve nek, pijn bij de achterhoofdrand, soms uitstralend in de vorm van hoofdpijn, migraines  of uitstralend in de schouders, armen, soms zelfs tot aan de vingers. Zoals hierboven aangegeven zijn dit ook veelvoorkomende klachten. Vanuit de nek gaat het vaak naar de schouders en de oorzaak is meesteal de combinatie van stress en werkdruk. Een behandeling met acupunctuur kan zeer snel tot ontspanning van het betreffende gebied leiden, waardoor de klacht milder wordt of geheel afneemt. Afhankelijk van de klacht wordt de acupunctuur al dan niet gecombineerd met houdings-, en bewegingsadviezen, dry needling of medical taping.

Tijdens een eerste consult neem ik de nek- en schouderklachten uitgebreid met u door en voer ik een korte behandeling uit. Doorgaans kunt u in een 4 a 5 tal behandelingen resultaat verwachten. Dit is afhankelijk van de hardnekkigheid en hoe lang u er al mee rondloopt. Acupunctuur is goed te combineren met fitness of interventies als fysiotherapie en manuele therapie. Uiteraard is acupunctuur, net als bij schouderklachten, ook zinvol als u in het wat meer acute stadium langskomt. Voor meer info kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met mij. Daarbij is eerste consult is altijd gratis.

Acupunctuur en een Frozen Shoulder

Een frozen shoulder is een vervelende aandoening, waar ze in de Westerse geneeskunde nog geen goede behandelmethode voor hebben gevonden. Met een frozen shoulder wordt je beperkt in de bewegingen van je schouder en alles voelt stijf aan. Dit komt doordat het gewrichtskapsel van je schouder ontstoken is, of er is een verkleving ontstaan. Vaak ontstaan er ook pijnlijke klachten waar je lang last van kunt hebben.

Een frozen shoulder heeft verschillende fases en in de eerste en tweede fase (de invries- en bevroren periode) zul je scherpe pijn kunnen ervaren. Mocht je in de eerste fase nog niet aan de bel hebben getrokken, adviseren we je dat snel te doen. Acupunctuur kan de frozen shoulder zelfs in het geheel oplossen en kan de pijn heel erg doen afnemen. Door acupunctuur worden de geblokkeerde energiebanen (meridianen) weer opengezet, waardoor de blokkades verdwijnen. Zo heb je minder pijn en zal je herstel ook sneller gaan. Meestal is voor een frozen shoulder 2 tot 5 behandelingen genoeg om al resultaat te merken.

Alle behandelingen worden uitgevoerd door erkende therapeuten. Zo kunnen wij veiligheid en professionaliteit garanderen. Wij kunnen helpen met een behandeling van acupunctuur bij schouderklachten.