Acupunctuur bij een Tennisarm

Acupunctuur bij een tennisarm is een goede methode om de pijn maar ook het helende proces te bevorderen.

Bij een tenniselleboog, epicondylitis lateralis, is er vaak sprake van gespannen en pijnlijke spieren op de strekspieren van de pols. Deze klacht kan lang blijven bestaan en dus chronisch worden. De irritatie die zorgt voor de typische tennisarm klachten zit bij de aanhechting van de strekspieren van de pols, op de buitenkant van de elleboog.

Wat doet Acupunctuur met een tennisarm?

Pijn in de elleboog wordt in de acupunctuur gezien als ‘stagnatie van energie’. Is de behandeling succesvol, dan zal u dit merken aan minder pijn en meer vrijheid van beweging. De acupunctuur is er op gericht de stagnatie op te heffen en dus de bloedcirculatie te bevorderen.

De naaldjes worden onder andere lokaal geplaatst om de circulatie te bevorderen en zo de pijn te doen afnemen. In de praktijk hebben cliënten hier veel baat bij. De acupunctuur combineer ik vaak met de dry needling op bepaalde punten in de spieren  om het effect van ontspanning en pijnvermindering te bevorderen. Een tennisarm is een van de meest succesvolle indicaties voor de acupunctuur en kan zorgen dat uw weer sneller in bedrijf bent. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

acupunctuur en tennisarm