Acupuncture amsterdam

Acupunctuur Amsterdam

Acupunctuur Amsterdam

Bent u op zoek naar een acupuncturist in Amsterdam? Dan bent u aan het goede adres. Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode uit de Chinese Geneeskunde voor verschillende aandoeningen.

We zijn gespecialiseerd in in acupunctuur behandelingen in combinatie met Chinese kruidentherapie als een alternatieve geneeswijze.

Acupunctuur Amsterdam

Chinese Geneeskunde

Deze Oosterse geneeskunde waar Acupunctuur Amsterdam in gespecialiseerd is, is duizenden jaren oud waarbij het verband wordt gelegd tussen lichaam en geest. Lichamelijke klachten zijn vaak te herleiden naar psycho sociale factoren en andersom. In de Westerse wereld wordt er vaak direct gedacht aan lichamelijke aandoeningen terwijl klachten vaak te herleiden zijn naar dieper liggende oorzaken zoals stress, slapeloosheid wat zich kan uiten in migraine aanvallen, slapeloosheid en een hoge bloeddruk.

Meridianen

Binnen de Oosterse geneeskunde is er de overtuiging dat er in elk lichaam 12 soorten energieën stromen in een netwerk van vaten die meridianen worden genoemd, in het Chinees is dit ‘Jing Luo’. Elk orgaan heeft zijn eigen meridiaan en en specifieke meridianen staan in verbinding met elkaar.

Deze energieën stromen door het gehele lichaam en verbindt lichaamsdelen, geest, organen en zintuigen met elkaar. De balans van deze circulatie kan uit evenwicht zijn waardoor er lichamelijke en/of psychische problemen kunnen optreden. Bij Acupunctuur Amsterdam hebben we als doel om u weer vitaal en energievol te laten voelen.

Afvallen met acupunctuur

Wat is acupunctuur ?

Acupunctuur is een behandelmethode en alternatieve geneeswijze door middel van naalden. Al decennia lang wordt dit gebruikt om lichamelijke en psychische klachten te verlichten of zelfs volledig verhelpen door deze energie stromen weer in balans te brengen.

In de oudheid werd er binnen de Chinese Geneeskunde gebruik gemaakt van scherpe stenen waarna er naalden beschikbaar kwamen. Deze miniscule naalden worden in de acupunctuurpunten geprikt waarmee de acupuncturist u energie in de meridianen kan richten en sturen.

Met acupunctuur kan men de circulatie van deze zogenoemde levensenergie weer in balans worden gebracht en zal het lichaam zichzelf hergenereren.

Wilt u zich weer optimaal en levenslustig voelen? Bel ons voor meer informatie of het maken van een afspraak. Uiteraard kunt u ons ook een email sturen.