Acupunctuur bij hooikoorts

Herkent u dat? De lente is weer in het vooruitzicht, maar alleen bij de gedachte begint het bij u letterlijk te kriebelen omdat u last heeft van hooikoorts. Prikkende ogen, een verstopte neus, benauwdheid en het irritante niezen zijn veelvoorkomende klachten. Overweegt u dan eens acupunctuur bij hooikoorts. Een behoorlijk deel van de Nederlanders heeft in meer of mindere mate last van hooikoorts. Hooikoortsklachten hebben net als veel andere klachten veelal te maken met verzwakt afweersysteem. Acupunctuur bij hooikoorts, kan dat verzwakte afweersysteem weer versterken.

In plaats van pilletjes en neuspray’s werkt acupunctuur bij hooikoorts

Bij Acupunctuur Amsterdam behandelen we regelmatig mensen met Hooikoorts en met goed resultaat. Ieder behandelingstraject vereist een persoonlijk plan om u van uw klachten als een verstopte neus, jeuk, brandende ogen en eventuele longklachten af te helpen. Het liefst zien we u natuurlijk ruim voor het hooikoortsseizoen begint. Doorgaans zult u tussen de 4 en 6 behandelingen al verbetering moeten voelen.

Lees op deze pagina meer wat wij voor u kunnen betekenen. Wilt u meer informatie? Maak dan gerust een afspraak met onze praktijk.

Acupunctuur tegen hooikoorts

Hoe werkt acupunctuur bij hooikoorts?

Als u last heeft van hooikoorts, heeft u als het ware te maken met een overgevoelige reactie van het lichaam op het stuifmeel (pollen) van planten, bomen en grassen. Uw lichaam is eigenlijk in de war: het ziet de pollen als kwaadaardige indringers en maakt daarom een stof aan, histamine, om deze indringers aan te vallen. Echter, sommige mensen kunnen niet tegen deze stof en ontwikkelen hooikoorts. Dit heeft dus alles te maken met een verzwakt afweersysteem.

Acupunctuur kan effectief worden ingezet om deze vervelende kwaal aan te pakken. Met dunne naaldjes worden verschillende punten op het lichaam aangeprikt, om de energiestromen in het lichaam te regelen. Deze behandelingen versterken het afweersysteem dat in sommige gevallen verzwakt lijkt.  Na gemiddeld een behandeling of zes, zullen uw klachten aanzienlijk verminderen.

Wij raden aan om niet te wachten totdat de symptomen zich voordoen, maar al in een eerdere fase met deze behandelmethode te beginnen.

Symptomen van hooikoorts

Heeft u een van onderstaande symptomen? Dan kan acupunctuur bij hooikoorts een effectieve behandelmethode zijn:

  • Geprikkelde slijmvliezen in neus en keel
  • Jeuk
  • Tranende, brandende ogen
  • Veel niezen
  • Vermoeidheid
  • Gevoelige longen (benauwdheid)

Acupunctuur is een bewezen en effectieve methode om hooikoortsklachten aan te pakken. De neusspray’s en pilletjes die je van de apotheek zult krijgen pakken niet de bron van het probleem aan. Deze zullen alleen het afweersysteem wat minder heftig laten reageren. Bij acupunctuur als onderdeel van de Chinese Geneeskunde wordt de bron aangepak

Meer over onze praktijk in Amsterdam Zuid

Bij Acupunctuur Amsterdam staan we u graag bij met een constructieve behandeling van uw klachten. In onze praktijk maken wij gebruik van effectieve behandelmethoden. Allen uitgevoerd door een gediplomeerd en ervaren acupuncturist. Onze behandelmethoden zijn tevens allemaal beproefd en onze kruiden zijn allen van gecertificeerde leveranciers. Bij ons bent u dus verzekerd van de juiste behandeling!

Vragen over acupunctuur?

Wilt u weten of Acupunctuur Amsterdam u kan helpen bij uw klachten en ervaart u hooikoorts symptomen of andere fysieke of mentale klachten? Maak een afspraak, zodat wij kunnen bekijken hoe wij u verder kunnen helpen. We geven altijd een eerlijk advies en zullen nooit iets behandelen waarvan we weten dat het niet gaat werken.
Bel ons voor vragen over acupunctuur tegen hooikoorts op nummer 06-38081281 of mail naar info@amsterdamseacupunctuur.nl.