Hoe werkt Chinese Acupunctuur?

Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode en komt oorspronkelijk uit China. Daarnaast wordt het ook veel in India toegepast. Een voorbeeld en onderdeel hiervan is Chinese kruidentherapie. Maar hoe werkt Chinese acupunctuur nou eigenlijk?

Binnen de Oosterse Geneeskunde ziet men het lichaam en geest van de mens als één. Hiermee wordt bedoeld dat geestelijke, emotionele en lichamelijke ontwikkelingen met elkaar in verband staan. Dit wordt ook wel een holistische benadering genoemd.

Volgens de traditionele Chinese Geneeskunde is een geestelijke of lichamelijke aandoening of klacht geen op zichzelf staand probleem, maar een uiting van een verstoring in het totale welzijn en specifiek gericht op de energiestromen die door de meridianen lopen.

“Middels Chinese Acupunctuur kan de verstoorde energiebalans weer in evenwicht gebracht worden.”

Bij Acupunctuurpraktijk Avicenna in Amsterdam hebben we al jaren ervaring met de behandeling van een breed scala aan lichamelijke en geestelijke klachten, en we kunnen ons voorstellen dat dat iets is waar u waarde aan hecht: veel kennis en ervaring op het gebied van Chinese acupunctuur.

Chinese acupunctuur houdt dus in dat de focus wordt gelegd op de energiebanen binnen ons lichaam. Deze banen kunnen uit balans raken. De acupunctuurpunten liggen op deze banen en deze punten staan weer in verbinding met een bepaald orgaan of functie. De acupuncturiste kent deze banen en weet precies met welk orgaan deze in verbinding staat.

Chinese acupunctuur

Chinese acupunctuur in de praktijk:

Chinese Acupunctuur werkt als volgt. De acupuncturist neemt eerst een foto van uw tong. Dit klinkt gek, echter hierop kan men al veel uit afleiden. In samenspraak met uw klachten zal de diagnose gesteld worden. Dan zal ze met behulp van minuscule naaldjes de energiepunten  aanprikken om een bepaalde energie af te remmen of juist te stimuleren. Hierin worden de meridianen of energiebanen aangehaald. De naalden zijn echt miniscuul en doen over het algemeen geen pijn.

Acupunctuur kan gezien worden als een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde. Vaak zitten onze klanten ook in een behandeltraject ergens anders binnen de westerse geneeskunde. De behandelmethode van acupunctuur kan voor verschillende soorten klachten worden toegepast. Bijvoorbeeld voor lichamelijke klachten in uw nek, rug, hoofd, darmen of maag. Daarnaast kan het u goed helpen bij het stoppen met roken, afvallen, stress of andere klachten. Bij Avicenna Acupunctuur in Amsterdam kunt u rekenen op:

  • Een veilige behandeling
  • Persoonlijke hulp en begeleiding bij uw klachten
  • Eerste consult is kosteloos
  • De juiste uitvoering van acupunctuur door 14 jaar ervaring
  • De mogelijkheid tot inzet van Chinese kruidentherapie.

Fara is uw professioneel acupuncturist in Amsterdam Zuid

Kies voor de Amsterdamse Acupunctuurpraktijk Avicenna

Bij Acupunctuur Amsterdam weet u dat u veilig zit. Als u last heeft van bepaalde klachten en er maar niet af komt, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld de acupunctuurbehandeling aanvullen met een Chinese kruidentherapie. Wanneer u bij ons een afspraak maakt, volgt eerst een kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we wat u zoekt en waar we u bij kunnen helpen. Dit eerste gesprek is altijd gratis.

Neem gerust contact met ons op!

Heeft u verdere vagen over acupunctuur behandelingen? Wij vertellen het u graag! Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? U kunt ons telefonisch bereiken via 06 3808 1281. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om ons contactformulier in te vullen. We zijn gevestigd in Amsterdam Zuid ook vlakbij Amstelveen

Waar kan Acupunctuur mee helpen?

Met acupunctuur kunnen verschillende aandoeningen en klachten worden behandeld en verholpen, waaronder :

Bij Avicenna Acupunctuur wordt u te allen tijde geholpen door erkende therapeuten. U kunt dus altijd aan op kwaliteitsbehandelingen bestaande uit de juiste uitvoering en een nadruk op veiligheid en persoonlijk, professioneel, en eerlijk advies.