acupunctuur behandelingen

Acupunctuur Amsterdam Centrum

Vaak komen de mensen pas bij ons acupunctuur centrum in Amsterdam terecht als de reguliere westerse geneeskunde geen goede verlichting biedt. Over het algemeen valt de westerse geneeskunde zeer goed te combineren met Traditionele Chinese Geneeskunde, waar acupunctuur een onderdeel van is. In vele gevallen biedt acupunctuur dan verlichting, waar de reguliere geneeskunde dit nalaat.

Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde hebben we een holistische benadering naar lichaam en geest. Dat betekent dat alles met elkaar is verbonden. Ze beïnvloeden elkaar en houden elkaar zoveel mogelijk in balans. Met acupunctuur kunnen we deze balans weer herstellen als deze uit balans is. Door minuscule naalden te gebruiken en deze in te brengen op de energiebanen van het lichaam worden de blokkades in de energiehuishouding opgeheven en kan deze weer gaan stromen. Ons lichaam kan de negatieve energie en ongezonde stoffen afvoeren, zodat wij ons weer beter en energieker zullen voelen.

 

Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese Geneeskunde en is een eeuwenoude en veilige behandelmethode voor vele fysieke en dus ook mentale klachten.

Acupunctuur werkt ook preventief op vele fronten. Behandelingen uitgevoerd door onze acupuncturisten binnen Acupunctuur Amsterdam Centrum hebben al vele mensen verlicht bij de meest uiteenlopende klachten. Uit het voelen van de pols en het grondig inspecteren van de tong leidt onze acupuncturist af hoe het is gesteld met de vitaliteit van de organen en zo ook de energie. Acupunctuur wordt zo ingezet voor een breed scala aan lichamelijke en ook geestelijke klachten. Zie hieronder een greep uit de klachten waarvoor mensen bij ons aankloppen.

 

In onze Acupunctuurpraktijk net buiten Amsterdam Centrum kunt u onder andere terecht voor onderstaande specialisaties:

Tinnitus en Oorsuizen

Tinnitus of oorsuizen is een hardnekkige en zeer vervelende klacht. Acupunctuur behandelingen  kunnen leiden tot verlichting van het probleem en zelfs in enkele gevallen tot volledig herstel. De behandeling is o.a. gericht op een betere doorbloeden van het oor, waardoor de intensiteit van het oorsuizen doorgaans afneemt. Meestal ziet men progressie na 4 tot 6 behandelingen, maar als iemand er echt lang mee loopt duurt dit doorgaans langer. Voor meer info zie acupunctuur bij tinnitus of oorsuizen

Acupunctuur bij pijnbestrijding

Pijnklachten kunnen uitstekend behandeld worden met Acupunctuur Centrum Amsterdam. U kunt in de praktijk terecht voor bijvoorbeeld rugklachten, nek- en schouderklachten maar ook voor alle andere vormen van pijn.

Acupunctuur helpt bij stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken? In de Acupunctuurpraktijk in Centrum Amsterdam begeleid ik u daar graag bij. U krijgt advies en ondersteuning om de emotionele afhankelijkheid op te lossen. Middels acupunctuur zorgen we ervoor dat u minder behoefte heeft aan de nicotine en de mentale verslaving zullen we afnemen door goede tips. Acupunctuur helpt bij stoppen met roken

Afvallen met behulp van Acupunctuur

Heeft u een probleem met teveel kilo’s welke maar lijken te verdwijnen! In onze praktijk staan wij klaar om u hier bij te helpen. Middels onze Acupunctuur behandelingen zorgen we dat je minder trek krijgt in eten. We stillen dus het hongergevoel in meer of mindere mate. Acupunctuur Amsterdam Centrum kan het afvallen goed ondersteunen. Voor meer info over dit thema verwijzen je even door naar afvallen met acupunctuur.

Andere verslavingen en problemen?

Wilt u van uw drugsverslaving of alcoholverslaving af? Ook daarvoor kunt u terecht bij Acupunctuur Amsterdam Centrum. De behandeling van overgewicht en verslavingen is een specialisatie waarbij regulier en alternatief gecombineerd worden om het zo makkelijk en succesvol mogelijk te maken. Ons gemeten succespercentage bedraagt 80-85%.

Acupunctuur en Zwangerschap

Soms is zwangerschap niet iets vanzelfsprekends en kan het lichaam ondersteuning gebruiken. Acupunctuur geeft die ondersteuning van de fertiliteit waardoor IVF, ICSI of IUI succesvoller kunnen zijn. Soms worden vrouwen ook spontaan zwanger na behandeling met acupunctuur.

Lees meer over acupunctuur en zwangerschap >

Met welke klachten kunt u terecht bij Acupunctuur Amsterdam Centrum ?

 • Oorsuizen of Tinnitus
 • Angstklachten
 • Burn-out
 • Depressie en lusteloosheid
 • Rug – en schouderpijn (bijvoorbeeld een frozen shoulder)
 • Duizeligheid
 • Gynaecologische klachten
 • Longaandoeningen & allergie
 • Maag-darmklachten
 • Huidaandoeningen zoals eczeem en acne
 • Hypertensie
 • Migraine
 • Oorsuizen of Tinnitus
 • Slapeloosheid of insomnia
 • Vermoeidheid en energiegebrek
 • Vruchtbaarheid

 

Staat uw klacht er niet tussen? Neem dan even contact met ons op, want we kunnen nog veel meer aandoeningen succesvol behandelen. info@amsterdamseacupunctuur.nl  of bel met 06 38 08 12 81