Chinese kruidentherapie

Chinese kruiden worden al duizenden jaren toegepast om hun medicinale werking. Wij werken volgens de regels van deze zeer complete leer en hebben veel ervaring met de Chinese kruiden geneeskunde. De Chinese kruidentherapie in onze apotheek maakt gebruik van het meest substantiële van de plantaardige en minerale bestanddelen. Ze komen voor in ruwe vorm, poedervorm, pillen en decocties (afkooksels)
Neem gerust contact met ons op om te vragen of Chinese kruidentherapie ook voor u geschikt is. De Chinese kruidenleer kent in feite geen patenten of standaardmedicijnen zoals in de Westerse Geneeskunde, maar baseert ieder recept op de individuele patiënt. Tegenwoordig zijn er wel preparaten en standaardrecepten verkrijgbaar. Echter de voorkeur van een echte herbalist zal toch altijd uitgaan naar een persoonlijke formule die de patiënt op het lijf geschreven staat.

Chinese Kruidentherapie komen in diverse varianten

Kruidenformules kunnen worden gebruikt in de vorm van tinctuur, poeders of afkooksel (zoals een goed getrokken thee) en soms worden de kruiden zelfs in glycerine bereid (speciaal voor kinderen).
Chinese kruiden Bij de behandeling kan ook overwogen worden om traditionele Chinese kruiden toe te passen. Deze Chinese kruiden worden individueel voor u samengesteld aan de hand van de klacht die gerelateerd is aan uw persoonlijke constitutie.
Er wordt gebruikt gemaakt van beproefde oude klassieke Chinese kruidencombinaties dan wel combinaties gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften.
De voorgeschreven kruiden zijn afkomstig van GLP/GMP gecertificeerde leveranciers en bevatten geen bestanddelen van dierlijke afkomst of verboden beschermde planten.
De afgeleverde producten voldoen aan de eisen van het Kruidenbesluit van Warenwet 2001 en zijn gecertificeerd aangaande afkomst, kwaliteit, houdbaarheid en veiligheid (vrij van natuurlijke plantentoxines, landbouwgif, bacterien, schimmels en afatoxines).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Preventieve werking van acupunctuur en Chinese Kruiden Therapie

Wat veel mensen niet weten, is dat acupunctuur ook een preventieve werking heeft. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust. Ook met het gebruik van “traditional Chinese medicine of Chinese Kruidentherapie” kunnen we de weerstand verhogen.

De Covid -19 Pandemie hield ons allemaal in de greep. Voor sommige betekende het weinig verschil en was het life as usual. Voor anderen betekende deze hectische tijden dat ze lijden onder; onzekerheid, gevoelens van depressie, slecht slapen, stress en/of angsten.

Deze bovenstaande klachten zullen zich op korte of lange termijn geestelijk en/of lichamelijk gaan uiten. Erken deze klachten bij jezelf en trek aan de bel. Ons advies is om er niet te lang mee te blijven lopen, want alles wat langer duurt wordt hardnekkiger en lastiger te behandelen. Uw acupuncturist kan u helpen bij deze bovenstaande klachten.

Wij kijken naar lichamelijke en emotionele aspecten en leggen u de samenhang uit, waardoor u inzicht krijgt in wat voor u belangrijk is. Daarbij geven we u ook handvatten om uw gezondheid actief te ondersteunen. Iets wat zeer handig kan zijn gedurende een periode met veel stress.

Acupunctuur is veilig en voor veel klachten een zeer geschikte therapie op geheel natuurlijke basis. Tijdens een eerste gratis consult bespreken we uw  klachten en de behandelmogelijkheden. Maak snel een afspraak via 06-38081281 of stuur een bericht via ons contactformulier.