Acupuncture amsterdam

Afvallen met Acupunctuur

Overgewicht

Overgewicht is een steeds vaker voorkomende kwaal waar veel mensen last van ervaren. Een van de oorzaken is het aanbod van suikerhoudende dranken en tussendoortjes die vaak ten onrechte het label “gezond” meekrijgen.

Om overgewicht tegen te gaan of te verminderen zijn er inmiddels talloze dieetvoorschriften en tips, maar blijft afvallen voor veel mensen een hardnekkig probleem.

Daarnaast richten de meeste diëten zich op minder eten en/of het weglaten van voedingsstoffen. Hiermee krijg je minder calorieën binnen en zal je lichaam de reserves aanspreken waardoor je afvalt.

Bij Acupunctuur Amsterdam kijken we samen naar een persoonlijke en gerichte aanpak om gezond te kunnen afvallen!

Oorzaken van overgewicht

Er zijn verschillende soort personen met overgewicht waar de achterliggende oorzaak kan liggen in psycho-emotionele of lichamelijke problemen. Stress kan bijvoorbeeld invloed hebben op het eetpatroon waardoor men aankomt of vanuit lichamelijke problemen zoals een trage stofwisseling en medicatiegebruik. Vanuit de de Chinese Geneeskunde richt men zich op een verstoorde energiebalans in de meridianen.

Acupunctuur kan een uitkomst bieden als alternatieve geneeswijze door het stimuleren van de miltmeridiaan en het verminderen van de werking van de maagmeridiaan. De miltmeridiaan kan soms minder werken waardoor de maagmeridiaan extra gestimuleerd wordt. Dit resulteert vaak in een extra groot hongergevoel waardoor mensen meer gaan eten en overgewicht kan veroorzaken.

Gezond afvallen met Acupunctuur

Binnen de Chinese Geneeskunde is de opvatting dat overgewicht kan worden veroorzaakt door een storing in uw energiebalans. Een acupuncturist bekijkt in hoeverre uw energiesysteem en lichaam met elkaar werken en een diagnose stellen.

Met acupunctuur kan u miltmeridiaan weer worden gestimuleerd om de maagmeridiaan minder te laten werken dat u hongergevoel vermindert.

Chinese Kruidentherapie

Chinese kruiden staan bekend om hun medicinale werking en worden al decennia gebruikt. Onze Chinese Kruidentherapie bestaat uit plantaardige en minerale bestanddelen.

Wij werken niet met vaste preparaten en recepten maar zoeken naar een passende formule voor uw lichaam en geest. Deze kruiden kunnen worden gebruikt in diverse vormen zoals tinctuur, poeders of afkooksels in de vorm van een goed getrokken thee, vraag er naar bij onze acupuncturist.

Wilt meer weten over afvallen met acupunctuur of wilt een afspraak maken? Neem dan contact op met Acupunctuur Amsterdam.