Acupuncture amsterdam

Chinese kruidentherapie

Chinese kruiden worden al duizenden jaren toegepast om hun medicinale werking. Wij werken volgens de regels van deze zeer complete leer en hebben veel ervaring met de Chinese kruiden geneeskunde. De Chinese kruidentherapie in onze apotheek maakt gebruik van het meest substantiële van de plantaardige en minerale bestanddelen. Ze komen voor in ruwe vorm, poedervorm, pillen en decocties (afkooksels)

Neem gerust contact met ons op om te vragen of Chinese kruidentherapie ook voor u geschikt is. De Chinese kruidenleer kent in feite geen patenten of standaardmedicijnen zoals in de Westerse Geneeskunde, maar baseert ieder recept op de individuele patiënt. Tegenwoordig zijn er wel preparaten en standaardrecepten verkrijgbaar. Echter de voorkeur van een echte herbalist zal toch altijd uitgaan naar een persoonlijke formule die de patiënt op het lijf geschreven staat.

Energiebanen acupunctuur

Chinese Kruidentherapie komen in diverse varianten

Kruidenformules kunnen worden gebruikt in de vorm van tinctuur, poeders of afkooksel (zoals een goed getrokken thee) en soms worden de kruiden zelfs in glycerine bereid (speciaal voor kinderen).

Chinese kruiden Bij de behandeling kan ook overwogen worden om traditionele Chinese kruiden toe te passen. Deze Chinese kruiden worden individueel voor u samengesteld aan de hand van de klacht die gerelateerd is aan uw persoonlijke constitutie.

Er wordt gebruikt gemaakt van beproefde oude klassieke Chinese kruidencombinaties dan wel combinaties gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften.

De voorgeschreven kruiden zijn afkomstig van GLP/GMP gecertificeerde leveranciers en bevatten geen bestanddelen van dierlijke afkomst of verboden beschermde planten.

De afgeleverde producten voldoen aan de eisen van het Kruidenbesluit van Warenwet 2001 en zijn gecertificeerd aangaande afkomst, kwaliteit, houdbaarheid en veiligheid (vrij van natuurlijke plantentoxines, landbouwgif, bacterien, schimmels en afatoxines).