Acupuncture amsterdam

Stoppen met Roken met Acupunctuur

Acupunctuur behandeling om te stoppen met roken

Acupunctuur en stoppen met roken, het klinkt misschien ongeloofwaardig? Echter, kan Acupunctuur om te stoppen met roken de gouden greep zijn die je nodig hebt om eens en voor altijd van de verslaving af te komen. Door middel van acupunctuur worden ontwenningsverschijnselen vele malen minder. En juist die ontwenningsverschijnselen zijn veelal de boosdoener. De reden waarom rokers die proberen te stoppen toch weer teruggrijpen naar hun grootste vijand.

Ontwenningsverschijnselen komen met name doordat niet aan de nicotinebehoefte wordt voldaan. Je zult geirriteerd raken, onrustig, eet aanvallen krijgen, vermoeid, moeilijk kunnen slapen (ondanks dat je moe bent) en je zult vaak hoofdpijn krijgen doordat je de nicotine mist. Met name de eerste drie weken is een waar slagveld waar niet veel mensen ongeschonden uit komen. Acupunctuur kan dan helpen om toch door te gaan en je ultieme doel te bereiken: stoppen met roken.

Minder behoefte aan nicotine door acupunctuur

De reden dat acupunctuur helpt bij stoppen met roken is vrij simpel. Je zult minder de behoefte hebben aan nicotine. Daarnaast krijg je een goed inzicht in wat nodig is om de hele verslaving weerstand te bieden.

Je bent immers niet alleen lichamelijk verslaafd aan de nicotine, maar je bent ook geestelijk verslaafd geraakt.

Zelfs het aansteken van een sigaret of iets stoms als het openmaken van een nieuw pakje zal je uiteindelijk gaan missen. Acupunctuur helpt ook om deze mentale verslaving te bestrijden door middel van handige tips. Zowel de lichamelijke als de mentale verslaving wordt aangepakt bij acupunctuur.

Je bent immers niet alleen lichamelijk verslaafd aan de nicotine, maar je bent ook geestelijk verslaafd geraakt.

Zelfs het aansteken van een sigaret of iets stoms als het openmaken van een nieuw pakje zal je uiteindelijk gaan missen. Acupunctuur helpt ook om deze mentale verslaving te bestrijden door middel van handige tips. Zowel de lichamelijke als de mentale verslaving wordt aangepakt bij acupunctuur.Antirookbehandeling

Roken is een verslaving met twee gezichten. Ten eerste de lichamelijke verslaving aan nicotine en daarnaast de geestelijke afhankelijkheid. Met name de ontwenning-verschijnselen zijn berucht. Het doel van de acupunctuur is vooral het aanpakken van deze ontwenningsverschijnselen.

stopen met roken

Die ontwenningsverschijnselen treden op als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld. Het is een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust, eet- en snoepaanvallen etc.

coldturkey-stoppen-roken

Uiteindelijk zal het lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt een tijdje. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Acupunctuur is bij uitstek geschikt is om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt.

STOPPEN MET ROKEN MET ACUPUNCTUUR

Natuurlijk moet u het zelf doen. Een sterke motivatie om er definitief mee op te houden is dan ook belangrijk. De meest succesvolle methode om met roken te stoppen blijkt de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt.

Er zal dus voor beide aspecten aandacht zijn en tips gegeven worden hoe om te gaan met een leven zonder nicotine. Een behandeling met acupunctuur kan de longenergie en zelfs de wilskracht versterken. De vitaliteit keert meestal snel terug en je voelt je energieker dan ooit.

Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker! Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van vier weken afdoende om te stoppen met roken. Bij de behandeling worden meerdere naaldjes op specifieke plaatsen in de huid op het lichaam (acupunctuurpunten) geplaatst, en in het oor.

Acupunctuur op deze punten heeft op tabaksverslaafden een aantal effecten: -de eigen wilskracht wordt sterker, -de tabak smaakt vies -en de ontwenningsverschijnselen worden minder.

Daarbij wordt ter ondersteuning eventueel nog een homeopathisch middel of ander natuurlijk geneesmiddel voorgeschreven, zoals Chinese kruiden

Acupunctuur om te stoppen met roken.Stoppen met roken is moeilijk omdat je zowel met de lichamelijke verslaving als met de geestelijke verslaving moet afrekenen. Als je net bent gestopt, is de wilskracht vaak voldoende om de geestelijke verslaving te onderdrukken.

Maar de ontwenningsverschijnselen (slapeloosheid, eetbuien, snel geïrriteerd, last van een onrustig gevoel) die gestopte rokers tijdens de eerste weken vaak ondervinden, maken een succesvolle stoppoging dikwijls extra moeilijk.

us leo.

Helpt acupunctuur als je wilt stoppen met roken?

Acupunctuur is een veelgebruikte methode om te stoppen met roken. Het kan helpen om de ontwenningsverschijnselen die optreden na het stoppen met roken te verminderen. Bij de behandeling plaatst de acupuncturist een of meerdere naaldjes op specifieke plaatsen in je huid, bijvoorbeeld in de oorschelp. Men noemt deze plaatsen ook wel acupunctuurpunten. Acupunctuur heeft op de meeste rokers een aantal effecten:

stopen met roken 2015

Het vergroot de wilskracht (om te stoppen met roken)

de tabakssmaak wordt als vies ervaren

De tabakssmaak wordt als vies ervaren

de ontwenningsverschijnselen nemen af

De ontwenningsverschijnselen nemen af 

Vaak schrijft de acupuncturist ter ondersteuning nog een homeopathisch middel of een ander natuurlijk geneesmiddel voor. Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van twee weken voldoende om met roken te stoppen.

Acupunctuur wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren. Bij het inbrengen van de naald voel je meestal wel een licht speldenprikje. Deze pijnsensatie is minimaal omdat de acupuncturist het flinterdunne naaldje met een speciale techniek door de opperhuid heen prikt. Daarna treedt er wel een bepaald effect op, het zogenaamde Qi-gevoel. Dit gevoel wordt meestal omschreven als dof, tintelend, of een gevoel van warmte of zwaarte.

Wordt acupunctuur door mijn zorgverzekeraar vergoed?

Stoppen met roken en acupunctuur