Acupuncture amsterdam

Acupunctuur in Amsterdam

Acupunctuur Amsterdam
Afvallen met acupunctuur
Acupuncture amsterdam
de tabakssmaak wordt als vies ervaren
Amsterdamse acupunctuur en Chinese kruidentherapie

Wat betekent Acupunctuur in Amsterdam?

Acupunctuur (acus, wat naald betekend en punctum, wat prik betekend) is een veel toegepaste geneeswijze waarbij naalden op bepaalde punten in het onderhuids weefsel gestoken worden.

Oorsprong

Acupunctuur dateert 200 tot 300 v Christus, en is ontstaan in het oude China. De Chinezen veronderstellen dat er er in ons lichaam zich onzichtbare banen bevinden waarlangs energie loopt. Energie waar iedereen wel eens van gehoord heeft, namelijk de yin en yang. Deze twee stromen in balans door ons lichaam, maar soms raken deze uit balans en ontstaat er onevenwicht in het lichaam. Hierop hebben de Chinezen dus de acupunctuur voor uitgevonden. Acupunctuur staat al eeuwen centraal in de Chinese geneeskunde. Nu de wereld verbonden is met alle soorten communicatiemiddelen word de acupunctuur steeds vaker geïntroduceerd in de rest van de wereld.

Behandelingen

De behandelingen in Amasterdam beginnen altijd met een afspraak bij de specialist. Hierbij verteld de patiënt zijn/haar klachten. Hierop zal de dokter samen met de patiënt tot een behandelmethode komen en hoe ze de klachten zullen aanpakken.

Een acupunctuur kuur in Amsterdam bestaat uit een reeks van behandelingen achter elkaar met tussenposen die kunnen verschillen van 3 dagen tot twee weken. Afhankelijk van de klachten, de ernst ervan en het karakter van de klacht kan een acupunctuur kuur tot wel 12 sessies bestaan. Halvewegen de behandelingen, dus ongeveer bij de zesde sessie word er een tussen afsraak gemaakt om te kijken naar de resultaten en of de behandeling mogelijke aanpassingen nodig heeft

De volgende klachten zijn voorbeelden die wij snel en effectief voor u kunnen behandelen:

  • Migraine
  • Vermoeidheid
  • Depressi
  • Longaandoeningen
  • Allergieën
  • Hypertensie
  • Hart en vaten aandoeningen
  • Pijn in spieren en gewrichten

Veiligheid

Acupunctuur in Amsterdam is vrijwel altijd veilig, mits het gedaan word door een gekwalificeerde arts die het menselijk lichaam goed kent. Daarbij wordt er bij acupunctuur altijd gebruik gemaakt van steriele roestvrije wegwerp naalden. Bij acupunctuur komen gevallen zoals overdoseringen of vergiftigingen niet voor. Dit komt wel vaak voor bij medische behandelingen.

Direct een oplossing voor uw klacht

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van acupunctuur in Amsterdam? Neem contact op met de Amsterdamse Acupunctuur specialist voor een snelle en pijnloze oplossing voor uw klachten. Wanneer u het contactformulier invult, nemen wij vervolgens snel contact met u op.