Acupunctuur Behandeling

De intake/ behandeling met acupunctuur

Tijdens het eerste bezoek krijgt u alle gelegenheid te vertellen over de klacht. Vervolgens stel ik u een aantal vragen over de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid, zoals bijvoorbeeld het slapen, de stoelgang, het transpireren en de menstruatie. Graag leg ik u uit wat ik doe, waarom ik het doe, hoe ik de acupunctuurpunten op het lichaam vind en hoe er vanuit de acupunctuur tegen de klacht wordt aangekeken.

 

Ik bespreek samen met u de diagnose, mijn overwegingen en hoe ik de acupunctuur, dry needling, fysiotherapie gebruik of combineer in de behandeling. Uiteraard staat vragen vrij. Je gaat per slot van rekening niet elke dag naar de acupuncturist. Onderdeel van het eerste bezoek is altijd, direct na de intake, een eerste behandeling. Het zetten van de naaldjes wordt in het algemeen niet als vervelend ervaren. Het is doorgaans te voelen als een klein prikje, dat geen of nauwelijks pijn doet. Als het naaldje op het juiste punt is ingebracht, geeft dat een tintelend gevoel. Afhankelijk van de klacht blijven de naaldjes 20 tot 30 minuten zitten.

Toegespitst op uw klacht

Elke behandeling wordt steeds aangepast aan uw gesteldheid op dat moment. Afhankelijk van de klacht kan de behandeling worden gecombineerd met massagetechnieken, ooracupunctuur of dry needling. Er is dus geen standaardbehandeling voor één bepaalde klacht. Afhankelijk van de klacht zal gemiddeld na 4 à 5 behandelingen het effect van de behandeling geëvalueerd worden. In overleg met u zal de behandeling al dan niet worden voortgezet.